Från noob till nörd på ett halvår!

Från noob till nörd på ett halvår!

Varför pratar alla om kryptovalutor idag? För bara tre-fyra år sedan när någon nämnde Bitcoin, så tänkte nog de flesta på Darknet, illegal handel och diverse kriminalitet. Något hände, och efter ett galet bull run som nådde sin kulmen i december 2017 sitter nu många sommaren 2018 och undrar varför de inte hoppade på Bitcoin-tåget för länge sedan?!

Idag pratas det om kryptovalutor och blockchain-teknologi i dagstidningar, nyheter, överallt på sociala medier och det börjar bli rumsrent!

Kan ärligt säga att jag är en av dem som missade den första avgången, men jag tänker inte sitta hemma och gråta över det utan nu har jag hoppat på tåget och sitter i första vagnen!

Taskig första kontakt med krypto..

Har genom mitt jobb som datatekniker de senaste åren kommit i kontakt med Bitcoin när mina kunder har fått sina datorer krypterade av virus, och det enda sättet att återfå deras filer har varit genom att betala förövarna med Bitcoin.

Har aldrig gett mina kunder det rådet, utan har istället ominstallerat deras hårddiskar, skakat på huvudet och gett dem en lektion i konsten av att säkerhetskopiera sina filer på en extern källa. Fram tills vintern 2017 var det min närmaste bekantskap med kryptos. ­

Och hur började min krypto-resa då?

Jag började intressera mig för kryptovärlden på allvar i december 2017 när jag låg på stranden i Bali och slösurfade på ett uselt wifi.. Ett forum väckte min nyfikenhet, och jag sökte om medlemskap. KryptoGäris hette gruppen. På en dag, jag var helt såld.

Kryptovalutor är ju framtiden kände jag, och under tre veckors semester gjorde jag inte mycket annat än att lusläsa allt som fanns ang kryptos, blockchains, ico:s, mining, scams – you name it.

När jag kom hem till Sverige fortsatte jag att plugga på. Gick med i alla forum jag fann, prenumererade på alla mail-listor, började investera, mine:a och öppnade konton på olika plattformar.

När det kom till investeringar så smög jag igång lite ”fegt” med att handla Bitcoin XBT certifikat hos Avanza. Insåg efter en dag att det var ju inte lärorikt för fem satoshis att låta någon annan sköta mina kryptoinköp. Har kvar certifikaten men handlar numera själv!

Syns man inte på nätet så finns man inte!

Älskar digitalisering och brinner verkligen för ny teknik, och har alltid nördat in mig rejält på ny tech. Och att krypto är framtiden, det är jag övertygad om.

Jag gör nästan alla mina inköp och bokningar på nätet, och när jag mot all förmodan stöter på en affär som inte kan ta en onlinebetalning och skicka mig mina varor nästa dag? Raderas omedelbart ur min Internethistorik.

Och efter att ha varit inne i kryptovärlden så kort tid som bara ca ett halvår så börjar jag nu ändå känna det som en självklarhet att affärer, tjänsteleverantörer m.m ska acceptera åtminstone Bitcoin och Ether som betalmedel? Spotify, Netflix och andra livsuppehållande tjänster, visa nu vad ni går för 😉

Nya tider

Att jag inte kan betala min Spotify-prenumeration är ju ett av mina små ilands-problem. Men tänk bara vad krypto kan göra för alla människor som lever i länder utan fungerande betalsystem och med korrumperade styren?

De kommer inte att behöva gå in till en centralstyrd bank med mössan i handen och be om ett bankkonto, med risk att bli nekad.  Nej, de kan med krypto enkelt fixa ett eget konto på ett internetcafé, och börja handla och skicka pengar utan att någon stjäl deras tillgångar på vägen..

Sista IRL-omröstningen?

Vi står inför en fantastisk revolution, det är jag övertygad om!
Blockchain-teknologin kommer att skriva om vår historia och ta oss in framtiden på ett helt nytt sätt. Jag är övertygad om att när jag i höst går och röstar för Sveriges styre de kommande 4 åren så är det den sista gången jag tvingas att faktiskt fysiskt gå till en liten vallokal, ta en liiten papperslapp och bocka för några namn med en penna. En fysisk penna?? Kan knappt tro att det är sant. Inte ens mitt Bank-Id på mobilen? Kom igen Sverige…

Sen ska jag gå ut och lägga den lilla, lilla lappen i en liten papperskartong som kallas valurna och övervakas av en liten gammal tant, tja ok möjligen en farbror. Hen ska sen samla ihop sina ”valurnor” och lämna dem i händerna på Länsstyrelsen. Känns väl sådär digitaliserat och fräscht år 2018? Med blockchain-teknologi slipper vi detta.

Slutsats av detta gästblogg-inhopp

Jag vill verkligen uppmana alla att hoppa på tåget! Det är lätt att börja, sätt bara igång i liten skala så rätar alla frågetecken ut sig allt eftersom resan pågår. När du väl har investerat i dina första kryptos så kommer du att vilja läsa på mer om vad du har köpt, jag lovar! Och framförallt: Kom igen tjejer, kryptomarknaden utgörs idag av 95% män, det är ju verkligen inte ok? Nu ändrar vi på detta!

Några frågor? Shoot, jag älskar att svara på frågor och om det inte har framkommit än så:  jag brinner för krypto! Hjälper gärna till med vad ni än undrar över. Hoppas vi ses i kryptovärlden!

 

/Jenny

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.