Har du loggat in på Steemit än?

Har du loggat in på Steemit än?

Steemit borde göra alla företag och enskilda individer nyfikna! Steemit är en social media och bloggplattform som betalar användare för att posta innehåll på Steemit. Utöver det är Steemit ett decentraliserat nätverk baserat på blockkedjan. Vilket betyder att dina uppgifter inte säljs vidare (som kan ske på andra Sociala plattformar … ) inga annonser, mm. 

Över 1 miljon unika användare

SteeSteemit Logomit.com har boomat och har nu över en miljon registrerade konton. Nätverket växer markant dag för dag.

 

Vad är Steemit då?

Grundidén är att man som individ får betalt för sin medverkan och för det värde man skapar. Man får helt enkelt betalt för att vara en god och värdefull deltagare i nätverket. Oavsett vilket socialt nätverk vi är med i så bidrar vi på olika sätt med värdefulla saker till nätverket, som den här blogginlägget till exempel, varav det krävs en stund att producera och göra research på. Men jag gör det för att jag vill sprida kunskap om blockchain och vilka möjligheter som finns.

Det är lite som att snurra huvudet ett varv i att försöka förstå att man helt enkelt kan få betalt för sitt engagemang, men numer är det realitet. Detta var inte möjligt tidigare innan krypto kom in i bilden.

Krasst är vi mest vana vid att posta och lägga ut information om oss själva (som sedan dessa sociala medie plattformar äger), vi blir ombedda att dela andras inlägg, och ibland delar vi för vi tyckte det var bra. Men vi har aldrig tjänat en ”spänn” på det. Fram tills nu.

Man kan helt enkelt tjäna pengar genom att göra olika inlägg som skapar värde för andra på Steemit. För engagemang, värdeskapande får man helt enkelt betalt i Steemit nätverket.

Så hur kan man tjäna pengar på det då?

Steemit är helt nytt för mig, jag har nyligen fått i ordning mitt konto och läst på hur det fungerar och vad man bör tänka på. Så som jag tolkat det hittills kan man tjäna Steem som är Steemit’s egna kryptovaluta (token) genom att vara engagerad i vad andra skriver, kommentera och kanske dela. Man kan även tjäna på det man själv väljer att publicera, tycker andra om det och ”votar” på ditt inlägg, kommenterar det osv. så växer det i din ”Wallet” på din profil. Se bild nedan. Ju mer jag satt mig in i detta, desto mer har jag för avsikt att förklara här, så redan nu hissar jag en flagga för att jag är medveten om att jag inte har grepp om helheten. Men som man ser nedan så finns en wallet redan där när du skapar ditt konto kopplat till dig och som ingen annan kan komma åt.

Summering är att du blir premierad genom att dela innehåll (content) och att kommentera på innehåll du anser är bra.

steemit exempel

 

Självklart finns det regler på Steemit, när det kommer till att posta sådant som är olagligt, pornografi, vett och etikett, ja allt som hör därtill.

Decentraliserat nätverk! Hur menar man då?

Protokollet som kör Steemit heter Steem Blockchain Protocol – som är uppbyggt på samma sätt som Bitcoin Protocol. Istället för att lagra transaktioner som bitcoin nätverket så lagrar man innehåll på Steemit. Det finns helt enkelt ingen auktoritet som äger servrar all info som läggs på servrarna. Du äger och styr alltså över din egen information.

Barnsjukdomar

Som när det kommer till alla nya tekniker så har även Steemit barnsjukdomar där man måste hitta lösningar längs med vägen utifrån vad som efterfrågas och som gör det enkelt för användaren.

”Blockchain är en oförgänglig digital ”liggare” (ledger) av ekonomiska transaktioner som kan programmeras för att ”spela in” inte bara finansiella transaktioner (som gällande Bitcoin) utan nästan allt av värde.”

Nyfiken på Steemit?

Om du blivit lite nyfiken på Steemit så kolla in och skaffa ett konto.

Några första saker att tänka på; välj ditt namn väl, det går inte att ändra. Läs igenom guider och sådant du är intresserad av. Bloggar du så kommer detta kanske bli din guldgruva. Men som grundarna själva skriver – om du tjänar något på Steemit så se det som en bonus i första hand.

Lösenord – det kommer bli din enda ”nyckel” in i nätverket, så se till att spara den på ett säkert sätt. Det går inte att återställa.

Man kan även om man vill köpa Steem i form av kryptovaluta om man tror på den här idén. I dagsläget (2018-05-29 kl. 16.30) ligger Steem rankad på 32:a plats. Här kan du se hur deras valuta utvecklats hittills.

Vill du följa mig på Steemit så hittar du mig under namnet bloomilo här. 🙂

Hoppas vi ses på Steemit 🙂

 

 

Foto: unsplash-logoPriscilla Du Preez

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.