Hur är det möjligt? Tänker jag när jag läser ”De kallar honom Bitcoinmiljonären”

Hur är det möjligt? Tänker jag när jag läser ”De kallar honom Bitcoinmiljonären”

Det är svårt att sätta ord på boken ”De kallar honom Bitcoinmiljonären” av Jessica Dunkers. Med anledning av att man häpnas över hur maktlös man är som individ när man hamnar i myndigheternas fokus, speciellt när det kommer till något som inte tidigare prövats. Det känns oerhört angeläget och givet att rekommendera boken, helt enkelt för att jag undrar hur det är möjligt?

Bilda dig din egen uppfattning

Jag tänker inte göra en bokrecension här, utan mitt enda förslag till dig – om du är nyfiken, är att läsa boken och bilda dig en egen uppfattning. Utan att överdriva så är det en blad-vändar-bok! Jag har på avstånd följt Linus Dunkers och hans sambo Jessicas kamp om skatteskulder och kryptovalutor. Någonstans ville jag inte ta del av vad som står i olika medier, för jag kände redan vid start att det kommer vara en snedvriden syn på fallet. Med facit i hand var det rätt känsla, därför känns det oerhört skönt att läsa hela historien inifrån.

Av självklarhet är den subjektiv, de utgår från sin upplevelse, men jag beundrar Jessicas förmåga att vara konstruktiv och saklig i sitt återberättande. När hela livet håller på att rämna.

Vem kan man förlita sig på?

Hur är det möjligt att inte kunna ifrågasätta en myndighet utifrån fastställda lagar? Hur kan en myndighet inte följa lagar? I fallet kring Linus Dunkers kamp om sin rätt, att konstant göra det korrekta enligt medborgarens mall men ändå få avslag på något som uppenbart går emot de lagar vi har gör vi väldigt förbryllad. Utöver det vara myndigheterna och bankerna behjälplig med att hitta bedragare inom området men ändå bli behandlad som en.. vet inte vad? Brottsling?

Tjänstemannaansvaret är som bekant borttaget, istället är det som bekant själva myndigheten som har ansvar, men ändå är det den individuella tjänstemännen som fattar besluten. Är det rimligt?

Uppenbart syfte

Syftet med Skatteverkets revision är uppenbar, att skatteverket vill få fällande domar för att kunna nyttja det i andra liknande fall. Men är det rimligt att det ska drabba enskilda personer som får hela sina liv raserade?

Framförallt blir jag fascinerad över den okunskap som tycks finnas på den av våra myndigheter som bäst ska kunna svara på hur vi som medborgare ska göra för att deklarationen och redovisning ska bli korrekt. Jag blir ”fascinerad” över det som jag tolkar som rädsla, okunskap och myndighetsutövande.

Jessica som är författare till boken och även Linus fru har verkligen gjort det komplexa förståeligt. Det mest konkreta DU kan göra, för att stödja Linus och Jessica är att köpa boken.

Här kan du läsa mer samt köpa boken: bitcoinmiljonaren.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.