Jag har mina favoriter under julen och vissa saker kan jag inte vara utan. En av dem mammas recept på Gotlandssenap. Det finns många recept på Gotlandssenap och du kan köpa en burk – klar att användas. Men lite kul är det att få göra sin egen och som sagt, den här kan jag inte vara utan på julbordet.
Recept på mammas Gotlandssenap
3 dl vatten
2,5 dl socker
1 kork ättiksprit
1,5 dl gotländsk senap – senapsfrö-blandning – special
1 dl sirap (ljus)
1 tsk Colmanns senapspulver
2-3 dl Slotts original senap
Börja med att koka vatten och socker i knappa 10 minuter, låt svalna, blanda sedan i de andra ingredienserna och rör runt ordentligt, sen är det klart! Häll i burkar och ge gärna bort, det brukar vara uppskattat 🙂
Gotlandssenap kan du beställa på nätet på Krusmynta.se
Var medveten om att den här senapen blir inte fast och krämig, utan istället rinnig. Men om man inte har något problem med det, så njut.
Hör gärna av dig och säg hur det gick eller vad du tycker? Det är alltid kul och höra 🙂