Jag hör detta i stort sett varje dag: ”Skaffa dig kunskap i ämnet”

Jag hör detta i stort sett varje dag: "Skaffa dig kunskap i ämnet"

Som jag uttryckt tidigare så snubblade jag in på ämnet om krypto. Nu med några månader i bagaget så är jag nånstans glad jag gjorde det. Av den enkla anledningen att det enda sättet att förstå sig på det hela är att lära sig så mycket som möjligt i ämnet. 

Kunskap, skaffa dig kunskap!

Japp, varje dag hör jag det – i stort sett. Att oavsett om du hatar Bitcoin (då det är vad de flesta relaterar till) eller bara är nyfiken. Av alla de jag lyssnar på i ämnet säger de samma sak: Skaffa dig kunskap. På så sätt kan du själv göra rimliga antaganden, istället för att göra antaganden utifrån lösryckta incitament från media eller annat håll. (Vad vet jag?)

Därför investerade jag i en utbildning i ämnet

När Ivan Liljeqvist gick ut med att han satt ihop en webbaserad kurs i ämnet krypto och blockchain så investerade jag i det. Ivan On Tech är kanske det namn han är mest känd för. Han har förmågan att prata om Bitcoin, kryptovalutor, blockchain, ICO’s och mycket mer som rör ämnet på ett objektivt sätt. Utöver det är han så pass driven att han blir inbjuden att hålla föredrag världen över plus ser till att han får möjlighet att intervjua framstående personer i ämnet. Han är en kille på drygt 20 år som är utbildad programmerare, med förmågan att förklara. Han har för övrigt i dagsläget snart 140.000 prenumeranter på YouTube.

5-10 år

Många av de som är framstående idag i ämnet har under en 5-10 års period grottat i ämnet och fortfarande är de rätt ödmjuka i sitt kunnande. De bjuds in som talare världen över som Bitcoin experter, men ändå ser de sig inte som det – full ut (min egen tolkning). Det tycker jag är rätt ödmjukt. Och de säger alla samma sak: Skaffa dig kunskap i ämnet. Det kommer ge dig mycket försprång.

Därför skriver jag om det

Jag hoppas du tagit till dig att jag inte utgett mig för att vara någon expert. Jag har långt kvar. Men att skriva om det är ett sätt att försöka förstå hur vår värld svänger kraftigt just nu liksom kommer svänga kraftigt de närmsta åren. Med hopp om att mina blogginlägg ger några inputs.

Vill bara tillägga att det inte bara handlar om Bitcoin. Det handlar även om tekniken bakom (Blockchain), forks, mining, nodes, ICO’s, scams, volativitet, Alt-coins, global ekonomi, industri, och mycket mer.

 

 

 

Foto: unsplash-logoAndre Francois

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.