Konceptet att vara normal är dött!

Konceptet att vara normal är dött!

Vi står mitt i stormen av ett stort skifte vilket kan kännas svårt att greppa. Men. Att jobba 9-5 är snart ett helt dött fenomen. Pengar börjar decentraliseras. Landsgränser börjar luckras upp och inget kommer någonsin bli mainstream längre. Och helt plötsligt känner jag mig inte längre som en weirdo. 

Jag fick möjligheten att lyssna på Ashkan Fardost igår. En person som gått mig helt förbi och jag undrar hur det kunde ske?? Men är hur som helst jäkligt glad jag nu fått chansen. 

Har du inte hört honom prata om hur mycket vi missförstått digitaliseringen exempelvis, så kolla här.

Weirdo’s som jag

Jag har rätt länge tänkt att jag är lite av en weirdo som innerst inne tror och vet att det går att lyckas stå på egna ben som egenföretagare med kunder och kollegor över hela världen. Jag har lyssnat på det i flera år nu och har sett andra lyckas massivt med det. 

Men jag måste ärligt säga jag känt och känner mig rätt ensam i det. Många ser en som en drömmare, andra tycker man är naiv och vissa tycker sannolikt jag är en idiot. 

Men när jag fick lyssna på Ashkan som punkterade det ena med det fjärde kändes det galet mycket bättre.

När jag exempelvis berättar om Helo för andra som frågar, om funktionerna, om framtida funktioner så slutar det inte sällan med att de småler lite och tittar på en under luggen som att: ”du har ju blivit lurad” – nästan som om det vore synd om mig. För de tror helt enkelt inte att ett armband kan ha så oerhört många funktioner som Helo har. Och helt ärligt småler jag lite inombords när de hellre går och köper en blodtrycksmätare för dyra pengar plus en fitnessklocka för ännu mera pengar när de kan få så mycket mer funktioner än bara några få för sannolikt mindre summa än vad de redan lagt ut. Och ändå kommer alltid kommentaren att det ”var väldigt dyrt”! 

Men det är en prioriterings fråga. 

Befriande föreläsning

Hur som helst var det befriande att lyssna till Ashkan som punkterade normen om att man måste ha ett jobb. Om några år kommer det vara högst onormalt ha ett 9-5 jobb. Jag förstår att det kan va svårt att greppa, men klura gärna på hur arbetslivet kommer se ut för dina barn som är 9-10 år (idag) – vad de kommer göra om en sisådär 10 år framåt i tiden.

När de ska ut i arbetslivet har de sannolikt nosat på vad som är möjligt i flertalet områden i världen för de kommer under tonårstiden skaffa många kontakter och vänner via internet tills de är dags, det kommer vidga gränserna för våra 9-10 åringar till det vi idag skulle kalla orimligt. 

Crypto bluffen?

Det kan inte ha gått någon obemärkt förbi att Bitcoin råkar vara den digitala valuta som tagit mest fart just nu? Inte heller har vi missat hånskratten från de som häcklat de som positivt talat om och för det. 

Kan det vara så att vi häcklar och hånskrattar åt sådant vi egentligen inte vet något om eller till och med är lite rädda för? Kanske är det så. 

Kort kan man säga att de som köper crypto valutor idag och som framstår som naiva med mera, kanske kommer stå som gedigna vinnare i slutändan. Önskar du att du satsade på Bitcoin 2009 så finns numer potential att uppnå samma nivå även om du startar den resan nu, fast med andra coins. 

För att inte tala om vad intressant det kommer bli att se vad som händer med bankväsendet… Som skakar just nu och det är då man missförtroende förklarar sådant man inte har hela bilden av och framförallt ingen kontroll över. Framtiden får utvisa.

Som i all investering, läs på och så satsa endast det du har råd att förlora då garantierna inte finns, precis som inom aktiemarknaden.

Stockholm – Berlin på 45 minuter

Det fanns oerhört mycket Ashkan bjöd på och en nyhet för mig var Hyperloop projektet. Ytterligare en idé av Elon Musk, där han gav bort projektbeskrivningen till den som hade tid och vill testa och satsa. Bara sådär. Själv hade han tyvärr inte tid!

Projektet innebär hur man på oerhört kort tid kan ta sig långa sträckor med väldigt lite energiförbrukning. Fungerar lite likt det system man använder på Sahlgrenska i Göteborg – där man bygg upp ett system som skickar post i rör så personalen slipper springa långa sträckor. Snart är det vi människor som sitter i tuberna. 

Visst är det lustigt men nu är första hyperloop banan på prov i Nevada, färdigbyggd o klar. Och det funkar… och flertalet projekt är redan planerade – bland annat en hyperloop bana med Washington och New York, en restid på 25 min istället för 3,5 timmar. 

Eller om man vill läsa mer om det första skandinaviska Hyperloop projektet?

Hamnar du i teknikfällan eller ser du nyttan?

Så oerhört mycket teknik i omlopp och en massiv storm som snart rasar in med oerhört mycket nytt som kommer ändra oss, vårt beteende liksom hjälpa oss på flertalet sätt. Som alltid, lika svårt att till sig precis som allt nytt som kommer. En sak verkar dock helt säker, konceptet att vara normal är dött då all ny teknik kommer förändra vårt beteende.

Så slutligen – ska du med på en tur mot framtiden redan nu? Eller stannar du på stationen ett tag till? 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.