Vad tror vi om kryptovärlden 2019?

Vad tror vi om kryptovärlden 2019?

2018 var inte direkt nåt kryptoår! Då syftar jag på pris och spekulation. Investerade man i slutet av 2017 så tror jag att förhoppningen rasade lika hårt som priset. Men ser man till innovation och teknik, så har det däremot bubblat. Så, vad tror vi om kryptos utveckling för 2019?

Bara under 2018 så förklarade man i media Bitcoin död ca 90 gånger. Ändå har kryptovalutans pappa överlevt. På totalen så har bitcoin funnits sedan 2009 och för ganska exakt 10 år sedan minades det första blocket på Bitcoin blockkedjan. Skulle tro Bitcoin överlever minst 10 år till.

Sen har vi alla alt-coins… som är oerhört många. Men kanske de börjar sålla ut sig själva? Många altcoins har kommit och gått – de som sållat ut sig själva grundar sig i att de inte hade något egentligt syfte alternativt varit rent bedrägeri. Totalt antal ”döda” altcoins är enligt ”Dead Coins” för närvarande 934 stycken. I nuläget finns det idag 2073 altcoins, enligt CoinMarketCap.

Det är en marknad mättad med projekt som människor dumpar sina pengar till och får inget värde eller har ingen teknisk merit. Miljoner dollar spenderas på dessa mynt som inte erbjuder någon verklig lösning eller applikation.

Kanske en viss stabilitet?

Det finns olika parametrar för att det här året kan bli en vändpunkt, inte att det kommer skena, utan snarare uppstå en viss stabilitet? Vi får se. Men vad är det som i så fall tyder på det?

Tydligen så ser man alltmer betydande investerare, det i sig inger större förtroende. Det kan leda till ökning av priset samt mer stabilitet. Något som Toshitimes skriver kommer ske under kvartal 1 och 2.

Varför nu? Ja det är klart man undrar då många större investerare tidigare var tveksamma, med all rätt. Sen bör man känna till att många större investerare som kontrollerar andra människors tillgångar har heller inte rätt att investera externt – som i aktier, exempelvis. Det är volatilt, inga regleringar och krav på mer utveckling tekniskt, för att det ska kännas stabilt. Men nu verkar man se en annan trend, vad skillnaden är – det råder som bekant mycket oro runtom i världen.

Vidgar vyerna när marknaden är orolig

Man kan utgå från flertalet perspektiv till varför det numer finns ett större intresse, som oron över handelskrig. Utöver det tillkommer Brexit som ett orosmoln. Det bidrar till att Bitcoin och andra kryptovalutor blir intressanta utifrån investeringssynpunkt, som en slags tillflykt mitt i en orolig marknad.

Maktens eliter visar också visst intresse

Om själva tekniken varit mer utvecklad, liksom användningen av blockkedjan samt regleringar och lagar varit mer anpassade hade sannolikt fler regeringar entrat kryptovärlden, sägs det. Hittar man sätt att låta systemet vara anpassat utifrån dess grundtanke – decentralisering, samt att lagar och regler kan falla inom den ramen så finns det troligtvis ingen anledning att tveka.

Det finns i alla fall några exempel, som Kina och Ryssland. Vilket på ett sätt är förvånande då man inte alltid ser dessa länder som öppna. I Kina har man tillåtit blockkedjetransaktioner användas som bevis i domstol. I Ryssland som ser över sina lagar kring kryptovalutor samt att man också överväger om att inte beskatta kryptovalutor. Sen kanske man bör ta vissa saker med en nypa salt.

Sen vet vi sedan tidigare att stora och prestigefyllda universitet har intresse av området. Dels finns numer utbildningar inom området. Utöver det har man hittat källor som visar på att vissa universitet har investerat flertalet miljoner dollar i minst en kryptovaluta. Några av de omtalade universiteten är Stanford, Harvard och Yale.

Slutligen

Målet är inte att fokusera på kryptokurvorna och deras up’s and down’s, utan snarare det värde som varje kryptovaluta bidrar med.

Foto 

unsplash-logoTom Grimbert

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.