Varför distraktioner är ”döden” för din produktivitet – och hur du kan övervinna det

Varför distraktioner är "döden" för din produktivitet - och hur du kan övervinna det

Jag tror att många av oss kämpar med produktivitet. Jag kämpar personligen med det från och till. Men det finns några sätt att öka produktiviteten med små enkla steg. Först och främst handlar det om att ha fokus på det du ska göra och också göra det…

Det finns två typer av ”fokus”

Nummer ett är förmågan att hantera distraheringar … Aldrig i historien (vågar jag säga) finns det fler saker i våra liv som distraherar oss helt från det vi egentligen ska och bör göra. Sociala medier är vår bästa vän, eller hur? Särskilt för oss som arbetar som digitala marknadsförare. Och för dem som inte arbetar som det antar jag att du spenderar för mycket tid på sociala medier, även om du inte har för avsikt att göra det … Troligen.

Målet med ”nummer ett” är att fokusera från ögonblick-till-ögonblick på den uppgift du ska göra.

Nummer två: Vi måste fokusera på det som verkligen är viktigt när vi tittar på helheten.

Så slösa inte din tid på onödiga saker som egentligen inte betyder någonting i slutändan. Gör dig av med ”missbrukandet” av din telefon, e-post, tv eller vad som helst. Dina mål är viktigare än alla push-notiser, eller hur?

Är du seriös med att hantera det som distraherar dig?

Många människor köper årskort på gymmet, men de går sällan dit. Helt enkelt för att de finner ursäkter att inte göra det. För det mesta är det en prioriteringsfråga. Men att hantera distraktioner är följa målet till en bättre hälsa – till exempel. Förmodligen kommer du aldrig att känna för det – du måste bara få dig själv att göra det! (Just Do It)

Bestäm först vilka distraktioner som inte är bra för dig och dina mål. Avbrott av något slag är ”kiss of death” för din produktivitet. Det finns många undersökningar gjorda om vad som är bäst för vårt fokus och inte. Öppna kontorslandskap är inte en av dem .. till exempel. Att ständigt kolla mail eller push-meddelande kan eller kommer att vara en missbruk eftersom de ger dig slumpmässiga belöningar.

Ett sätt att minska distraktionerna är att använda 5SecondRule av Mel Robbins. En lysande regel. Och det har fungerat för tusentals människor. Även mig.

Hur dagliga rutiner ökar din produktivitet, speciellt mornarna

Har du hört en massa människor som pratar om hur viktigt det är med morgonrutiner? Jag kommer också ta upp det.

Om du ser till att få bra morronrutiner, ökar du din produktivitet. Om du skapar en morgonrutin som fungerar för dig – och följer den – kommer dina intentioner för dagen bli som du tänkt.

Det är känt att de första 2-3 timmarna av dagen är de bästa timmarna för din hjärna. Det är när du är pigg och fräsch (i din hjärna) och som hjälper dig att fokusera. Använd den tiden klokt.

Du vet förmodligen om hur framgångsrika människor går upp minst en timme tidigare än de behöver. Antingen för att gå till gymmet, eller planera dagen, eller att göra meditation eller annat. Det finns en anledning till varför ..

Tryck inte på snooze-knappen. Egentligen finns det en neurologisk anledning till varför du inte ska – forskare har upptäckt att när du slår på snooze-knappen har det en negativ inverkan på din hjärnfunktion och produktivitet som kan vara i flera timmar. Anledningen till det är att vi sover i cykler om ca 90 till 110 minuter. Ungefär två timmar innan vi vaknar avslutas sömncyklerna och din kropp börjar sakta vakna upp. Så när din väckarklocka ringer börjar din kropp långsamt att förbereda sig för att vakna.

Om du trycker på snooze-knappen och somnar om, tvingar du din hjärna att starta en ny sömncykel på 90 till 110 minuter lång. När det ringer efter – låt oss säga 15 minuter igen är du redan i en ny cykel vilket innebär att du är helt yr när klockan ringer igen. Konsekvensen för det är att det kan ta upp till fyra timmar för denna sömnkondition att avslutas för att dina kognitiva funktioner ska återgå till sin fulla kapacitet. (Fakta från boken The 5SecondRule av Mel Robbins) Och som hon uttryckte det – det finns inte en chans att du presterar på topp de dagar du trycker på snooze-knappen.

Så gå upp direkt när klockan ringer – funkar inte det, räkna 5-4-3-2-1 och gå upp.

Var även medveten om att en god natts sömn är lika viktig som din morronrutin. För att få en produktiv dag.

Var sträng mot dig själv – vad som är bra för dig och inte

Ha inte din telefon precis vid din säng? Det är lätt att kika lite utan att tänka efter. Faktum är att en tredjedel av vuxna och hälften av dem under 35 år vaknar och kollar sina telefoner mitt på natten. Det låter kanske konstigt … men sant.

Titta inte på telefonen det första du gör på morgonen, vänta minst två timmar innan du gör det. Eftersom det kommer att hjälpa din produktivitet under dagen. Planera istället din dag och tänk på den stora bilden av dina mål. Ett sätt att samla dina tankar. Det är en garanti för framgång.

Gör dina måsten på morgonen om möjligt. Bara för att ”bli av med” saker du faktiskt inte känner för att göra. Och när du har gjort dem – är de borta och du kan glömma dem. Istället kan du fokusera på vad som är viktigt för dig.

Kolla inte någon e-post eller social medier tills du har planerat din dag.

Skriv ner några saker du bara måste göra för din egen skull. Och skriv ner dina mål, om du gör det är 42% mer benägen att nå dem (en undersökning gjord av professor Dr. Gail Matthews). Med målen nedskrivna kan du se dem under hela dagen. Och gör det med en penna på papper.

Att ha en bra morgonrutin hjälper dig att ha kontroll över ditt liv, men…

Men känn också till att det är bra att planera tiden när du ska sluta arbeta. Varje dag som du planerar din dag, planerar också för när du ska avsluta den. Det kommer att göra dig mer avsiktlig med din tid och mer produktiv.

Att ta en paus från jobbet och avsluta arbetsdagen helt har många fördelar:

Det ger din hjärna vila, återställer den och laddar den på nytt.

Det hjälper dig att vara mer närvarande när du spenderar tid med din familj.

Det kommer att få dig att känna att du har mer kontroll över ditt liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.